alco
 
იაგერმაისტერი
მაღალალკოჰოლური ნაყენი – #Jägermeister (უფროსი მონადირე) მისი ალკოჰოლური სიმაგრე 35%-ია. ძირითადი შემადგნელობა წყალი, სპირტი, თაფლი და 56 დასახელების ბალახი/მცენარე. ხილი, ფოთლები, ფესვები და სხვადასხვა მცენარის მერქანის დამუშავების შემდეგ, მიღებულ ფხვნილს უზუსტესი სასწორით წონიან და შემდეგ ერთმანეთში ურევენ. არსებობს მითი, რომ სასმელში ირმის სისხლი ურევია, თუმცა ეს მითია და მას მწარმოებელი არ ადასტურებს (არც დამოუკიდებელი ლაბორატიული კვლევებით დასტურდება) იმისათვის რომ მიიღონ იეგერმაისტერი, საჭიროა ყველა კომპონენტის უზუსტესი აწონვა და შემდეგ სპირტთან და წყალთან შერევა. შემდეგ მოდის ორკვირიანი მაცერაციის (ჩალბობის) პროცესი, რის შემდეგ მიღებულ მასას ასხავენ მუხის კასრებში და ავარგებენ 1 წლის ვადით. შემდეგ მას უმატებენ დასარბილებლად თაფლს და კიდევ ერთხელ გაფილტვრის შემდეგ, იგზავნება ბოთლებში ჩამოსასხმელად. მანამ, სანამ იეგერმაისტერი მოხვდება დახლებზე, ის გადის 1 წლიან საწარმოო ციკლს, სულ ბოლოს კი, სანამ ბოთლებში ჩამოისხმება, მას ხარისხის 388 ტესტი უტარდება. ამ ბალახების დასახელება და მათი პროპორციების რაოდენობა, მკაცრად გასაიდუმლოებულია და დაცულია შესაბამისი საერთაშორისო კანონმდებლობით. მისი ისტორია/ლეგენდა უკავშირდება გერმანელ თავადს, რომელმაც სანადიროდ ყოფნის დროს დაინახა რქებით ბუჩქებში გაჭედილი ირემი, რომელიც ვერ გამოდიოდა ბუჩქებიდან. იარაღის დამიზნების დროს, ირემს რქებს შორის გამოესახა ჯვარი, რის გამოც მონადირემ გადაიფიქრა მისი მოკვლა, რადგანაც ზეციურ ნიშნად აღიქვა. სწორედ რქებში გამოსახული ჯვარია იეგერმაისტერის სიმბოლო/ლოგო. მისი როგორც ალკოჰოლური სასმელის წარმოება დაიწყო 1935 წელს, მანამდე კი, მას იყენებდნენ სამედიცინო დანიშნულებისთვის. 1970-იანი წლებიდან იწყება მისი პოპულარობა, რასაც ხელი შეუწყეს სხვადასხვა პოპ თუ როკ ჯგუფებმა, მათ შორის ისეთმა, როგორიც არის როკ ჯგუფი “მეტალიკა”. დღეისათის უამრავი კოქტეილია, რომელიც მზადდება იეგერმაისტერის ფუძეზე, მისი პოპულარობაც ჩვენს დროშიც განაგრძობს ზრდას.

Article Author:

2023-02-14

Read more
სტატიები 

Article Author:

2023-02-13

Read more
სტატიები 

Article Author:

2022-09-29

Read more
სტატიები 

Article Author:

2022-09-07

Read more
სტატიები 

Article Author:

2022-08-08

Read more
 

Article Author:

2022-07-19

Read more
 

Article Author:
Alcoshop.ge
2022-07-11

Read more
სტატიები 

Article Author:

2022-06-29

Read more
 

Article Author:

2022-06-27

Read more
სტატიები 

Article Author:

2022-06-20

Read more
 

Article Author:

2022-06-15

Read more
სტატიები 

Article Author:

2022-06-13

Read more
 
5 Whiskey Cocktails To Try This Summer
Whiskey has a reputation for being a perfect cold-weather liquor. But mixed the right way, whiskey also makes the perfect summertime beachside beverage or pool deck dram. Jim Beam has a variety of bourbon styles to complement the recipes below. THE WHISKEY SOUR The Whiskey Sour is a classic cocktail made with whiskey, lemon juice, and a little simple syrup or sugar. Some people serve it creamy by adding uncooked egg white. When adding egg white, be sure to keep it from touching the outside of the shell when cracking,  To maintain the authenticity of this classic drink, we keep it simple with Jim Beam Kentucky Straight Bourbon Whiskey. To make a Whiskey Sour, you’ll need: 2 parts Jim Beam bourbon 3/4 parts lemon juice, freshly squeezed ½ part simple syrup 1/2 part egg white (optional) Angostura bitters to garnish Add the Jim Beam, lemon juice, simple syrup, and egg white, if using, to a shaker cup. If you include the egg white, dry-shake (without ice) for 30 seconds to break down the egg protein, and get the white nice and frothy.  Next, add ice to the shaker cup, and shake again until well-chilled. Strain into a coupe glass or a rocks glass with fresh ice. Garnish with a few drops of bitters, and voila!

Article Author:
Alcoshop.ge
2022-06-08

Read more